АНТИФУНГІН

Antifunginum


Загальна характеристика

Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
1 мл розчину містить декаметоксину (в перерахунку на суху речовину) – 0,001 г;
допоміжні речовини:
спирт етиловий 40%.

Лікарська форма.
Розчин для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група.
Антисептичні та дезинфікуючі засоби.

Фармакологічні властивості.
Декаметоксин має широкий спектр антимікробної дії, активний щодо грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів. Препарат виявляє бактерицидну дію на стафілококи, стрептококи, дифтерійну паличку, синьогнійну паличку, капсульні бактерії та фунгіцидну дію на дріжджі, дріжджеподібні гриби, аспергіли, збудники епідермофітії, трихофітії, мікроспорії, еритразми, плісняві гриби. Декаметоксин підвищує чутливість бактерій до антибіотиків. Після місцевого застосування Антифунгіну його складових у сироватці крові не виявлено.

Показання.
Антифунгін застосовують для лікування грибкових уражень шкіри: епідермофітії, трихофітії, грибкових екзем, кандидозу та профілактики цих захворювань. Препарат показаний при кандидомікозних ураженнях шкіри, слизової оболонки ротової порожнини та зіву, еритразмі, сквамозно-гіперкератичній, інтертригінозній та інтертригінозно-гіперкератичній формах епідермофітії, висівкоподібному лишаї, гнійничкових захворюваннях шкіри, спричинених стійкими до антибіотиків коковими бактеріями, а також при екземі та сикозі носових вхідних отворів, мультиформній ексудативній еритемі, виразково-некротичному гінгівіті.

Протипоказання.
Препарат протипоказаний при індивідуальній чутливості до компонентів препарату.

Застереження при застосуванні.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! Без консультації лікаря не застосовуйте препарат довше встановленого терміну! Якщо ознаки захворювання не почнуть зникати протягом 3–5 днів або ж, навпаки, стан здоров’я погіршився, або виникли небажані явища, зверніться до лікаря за консультацією щодо подальшого застосування препарату.

Взаємодія з лікарськими засобами.
Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем щодо можливості застосування препарату. Активний інгредієнт Антифунгіну – декаметоксин, підвищує чутливість бактерій до антибіотиків.

Особливі вказівки.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! При запальних явищах та при підвищеній чутливості до препарату або у разі подразнень шкіри препарат розводять дистильованою водою у співвідношенні 1:1 або 1:2. Діюча речовина антифунгіну – декаметоксин, нетоксичний, тому препарат можна застосовувати для лікування дітей, жінок у періоди вагітності та лактації.

Спосіб застосування та дози.
Для усунення гострих проявів захворювання змащують уражені ділянки 2–3 рази на день до зникнення клінічних симптомів захворювання протягом 14–20 днів. Після одужання продовжують змащувати шкіру 1–2 рази на день протягом 3–5 тижнів. Гнійничкові захворювання шкіри, зумовлені коковою групою мікроорганізмів, у тому числі фолікуліт та сикоз у ділянці обличчя, змащують 2–3 рази на день до повного одужання. Далі – 1–2 рази на тиждень протягом 4–6 тижнів. Передозування - не спостерігалось.

Побічні ефекти.
В окремих випадках в осіб з підвищеною чутливістю шкіри до препарату можливі висипання на шкірі, які швидко зникають після закінчення лікування. У випадку виявлення небажаних впливів або інших незвичних реакцій порадьтеся з лікарем щодо подальшого застосування препарату.

Упаковка.
По 25 мл у флаконах.

Правила відпуску.
Без рецепта.



ВАТ «Монфарм» © 2008.