РУТЕС

Rutes


Загальна характеристика

Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
1 супозиторій 1 свічка містить рутину 0,1 г, димексиду 0,09 г, есцину 0,005 г;
допоміжні речовини:
поліетиленоксид 400 та поліетиленоксид 1500.

Лікарська форма.
Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група.
Ангіопротекторний засіб, венотропний засіб.
Нормалізує підвищену судинно-тканинну проникність, має протинабрякову, протизапальну і помірну знеболювальну дію, поліпшує венозну гемодинаміку, зменшує гемороїдальні вузли та відчуття втоми, тяжкості і напруги в ногах.
При ректальному застосуванні препарату есцин достатньо швидко всмоктується через слизову оболонку. При цьому його вміст в крові визначається лише як частина пікових концентрацій. Решта його кількості знаходиться у зв'язаному стані з білками крові. Через годину після прийому препарату в системному кровотоці виявляються слідові кількості есцину. Рутин швидко проникає через слизову оболонку і виявляється в крові через 20 - 40 хвилин. Період напіввиведення становить 10-15 год. Виводиться у вигляді метаболітів, головним чином з жовчю, у меншому ступені - із сечею. Димексид з високою швидкістю і досить повно проникає через слизову оболонку шлунково-кишкового тракту. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 2 год. Добре проникає в тканини, проходить через гематоенцефалічний бар'єр. Елімінування здійснюється за рахунок часткової біотрансформації в печінці і екскреції з сечею. Період напіввиведення - 6-8 годин.

Показання.
Застосовують у комплексній терапії хворих на гостру і хронічну недостатність вен нижніх кінцівок і прямої кишки - при флебітах, тромбофлебітах, тромбозах, посттромбофлебічному синдромі, геморої та ін.

Протипоказання.
Виражені порушення функції нирок, підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Застереження при застосуванні.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! Без консультації лікаря не застосовуйте препарат довше встановленого терміну! Якщо ознаки захворювання не почнуть зникати або ж, навпаки, стан здоров'я погіршився, або з'явилися небажані явища, зверніться до лікаря за консультацією щодо подальшого застосування препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов'язково повідомте про це лікаря, а якщо лікуєтеся самостійно - проконсультуйтеся з лікарем щодо можливості застосування препарату. При лікуванні препаратом можливо призначення інших лікарських засобів - протизапальних, аналгетиків, антимікробних та ін.

Особливі вказівки.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! Якщо при застосуванні препарату виражені симптоми захворювання не зменшуються, рекомендується уточнити діагноз. Під час вагітності та годування груддю препарат застосовують з обережністю.

Спосіб застосування та дози.
Вводять ректально - по 1-2 супозиторії 2-3 рази на добу. Перед застосуванням бажано очистити кишечник. Кратність щоденного застосування і тривалість лікування залежать від характеру захворювання, ефективності терапії і переносимості препарату. При захворюваннях вен нижніх кінцівок препарат застосовують, звичайно, від 2 тижнів до 1-2 місяців, при геморої - 1-4 тижні. При рецидиві захворювання курс лікування повторюють.

Передозування не спостерігалось.

Побічні ефекти.
В окремих хворих у перші 2-4 доби лікування, препарат може спричинити підвищення моторики кишечнику з помірним послаблювальним ефектом. У випадку виявлення небажаних впливів або інших незвичайних реакцій порадьтеся з лікарем щодо подальшого застосування препарату.

Упаковка.
По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці із плівки полівінілхлоридної.

Правила відпуску.
Без рецепта.



ВАТ «Монфарм» © 2008.