БРОМКАМФОРА

Camphora monobromata



Загальна характеристика

Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
1 таблетка містить бромкамфори – 0,25 г;
допоміжні речовини:
целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, кислота стеаринова.

Фармакотерапевтична група.
Снодійний та заспокійливий засіб. Чинить заспокійливу дію на центральну нервову систему, поліпшує серцеву діяльність. Полегшує настання природного сну і поглиблює його, концентрує і підсилює процеси гальмування в корі головного мозку. Проникає через гістогематичні бар’єри, включаючи плацентарний. У печінці гідролізується до оксиметаболітів, що у виді кон’югатів (глюкуронідів) виводяться із сечею.

Показання.
Препарат може бути застосований при підвищеній нервовій збудливості, неврастенії, неврозах серця, істерії, підвищеній дратівливості, безсонні.

Протипоказання.
Алергічна реакція на препарат Бромкамфора або інші броміди. У період вагітності препарат не рекомендується призначати; у період лактації - варто призупинити грудне вигодовування.

Застереження щодо застосування.
Перед початком лікування порадьтесь із лікарем! Без консультації лікаря не застосовуйте препарат довше встановленого терміну! Якщо ознаки захворювання не почнуть зникати або ж, навпаки, стан здоров’я погіршився, або з’явилися небажані явища, зверніться до лікаря за консультацією щодо подальшого застосування препарату! Не повинні приймати Бромкамфору напередодні і під час роботи водії транспорту й інші особи, робота яких вимагає швидкої розумової та фізичної реакції. Взаємодія з лікарськими засобами. Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов’язково повідомте про це лікаря, а якщо лікуєтесь самостійно, - проконсультуйтесь з лікарем або фармацевтом щодо можливості застосування препарату. Відомості про взаємодію з іншими препаратами відсутні.

Особливі вказівки.
Перед початком лікування порадьтесь із лікарем! При розвитку “бромізму” необхідно підсилити виведення з організму Бромкамфори за рахунок введення 10 – 20 г натрію хлориду на добу в поєднанні з великою кількістю води (3-5 л на добу).

Спосіб застосування та дози.
Призначають внутрішньо (після їжі) у разовій дозі дорослим по 0,15 – 0,5 г; дітям у віці до 2 років – 0,05 г, 3-6 років – 0,1 г, 7-9 років – 0,15 г, 10-14 років – 0,15 – 0,25 г. Приймають 2 – 3 рази на день. Вибір дози та тривалості курсу лікування повинен бути індивідуальний, залежно від типу вищої нервової діяльності, характеру та перебігу хвороби.

Передозування.
При передозуванні виникає нудота, блювання, біль у животі, підвищення температури, анурія, делірій, м’язове посмикування, епілептиформні судоми, утруднене дихання, дихальна недостатність, кома. Лікування: промивання шлунка, призначення сольових проносних і активованого вугілля внутрішньо. Судоми купіруються повільним внутрішньовенним уведенням діазепаму або швидкодіючих барбітуратів. Рекомендується гемодіаліз з ліпідним діалізатором.

Побічні ефекти.
Диспептичні явища (нудота, блювання, біль у животі). Як і при тривалому застосуванні яких-небудь бромідів можливий розвиток “бромізму” (нежить, кашель, кон’юнктивіт, млявість, ослаблення пам’яті, шкірна висипка). У випадку виявлення небажаних впливів або інших незвичайних реакцій порадьтеся з лікарем щодо подальшого застосування препарату.

Правила відпуску.
Без рецепта.



ВАТ «Монфарм» © 2008.