ФЛУРЕНІЗИД


Загальна характеристика

Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
1 супозиторій містить флуренізиду 0,1 г;
допоміжні речовини:
жир твердий.

Лікарська форма.
Супозиторії вагінальні.

Фармакотерапевтична група.
Протимікробні засоби.

Фармакологічні властивості.
Антихламідійний засіб. Має протимікробну дію відносно Chlamidia trachomatis. У крові препарат виявляється через 1 годину після введення вагінальних супозиторіїв з флуренізидом. Після введення препарату в піхву період напіввиведення становить 8 год. Флуренізид метаболізується в печінці. Виводиться в основному з калом та у незначній кількості з сечею у незмінному стані та у вигляді метаболітів.

Показання.
Урогенітальний хламідіоз (хламідійний ендоцервіцит, уретрит, аднексит, ендометрит).

Протипоказання.
Підвищена чутливість до флуренізиду.

Застереження при застосуванні.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! Без консультації лікаря не застосовуйте препарат довше встановленого терміну! Якщо ознаки захворювання не почнуть минати або ж, навпаки, стан здоров’я погіршиться, або виникнуть небажані явища, зверніться до лікаря за консультацією щодо подальшого застосування препарату!

Взаємодія з лікарськими засобами.
Флуренізид можна поєднувати з усіма препаратами симптоматичної дії та протимікробними засобами для системного застосування. Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов’язково повідомте про це лікарю.

Особливі вказівки.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! При застосуванні препарату можливе зниження рівня глюкози, що потребує корекції дозування гіпоглікемічних препаратів у хворих на цукровий діабет ІІ типу. Під час лікування рекомендується утриматися від статевого життя, одночасне лікування обох партнерів є обов’язковим. Даних щодо застосування препарату у дітей немає. В період вагітності та лактації флуренізид призначають у випадках, коли, на думку лікаря, користь для плоду від застосування переважає потенційний ризик.

Спосіб застосування та дози.
Дорослі застосовують по 1 супозиторію 2 рази на добу протягом 21 дня. Передозування. Даних щодо передозування препарату немає.

Побічні ефекти.
Побічної дії не виявлено. У разі виявлення небажаних впливів або інших незвичних реакцій порадьтеся з лікарем щодо подальшого застосування препарату.

Упаковка.
По 5 супозиторіїв у стрипах. По 2 стрипи в пачці.

Правила відпуску.
За рецептом.



ВАТ «Монфарм» © 2008.